DordrechtProvincie     Zuid-Holland  
Gemeente   Dordrecht  
  

Archeologie

 
 
Archeologie

Dordrecht

WebSite http://www.dordrecht.nl/archeologie (1030x bekeken)

Dordrecht is een prominente stad. Zeker als het gaat om archeologie!
Vele unieke vondsten laten het verleden leven en blijken boeiend studiemateriaal te zijn op nationaal en internationaal niveau.

Het bureau Monumentenzorg en Archeologie van de gemeente houdt zich intensief bezig met dit waardevolle erfgoed.

Akties
Link bewaren | Stuur beheerder een bericht | Plaats in vuilnisbak
   
     
  Agenda punten  
 
zat, 10 sep 2005''Het dak van de Hemel' Kerken in Dordrecht gefotografeerd door Misha de Ridder.


De fotoserie en de tentoonstelling ‘Het Dak van de Hemel’ passen binnen het thema ‘Religieus erfgoed’ van de landelijke Open Monumentendag 2005 en zijn georganiseerd ter gelegenheid van Dordt Monumenteel 2005. Bij de tentoonstelling verschijnt een kleine publicatie. Het is een project van bureau Monumentenzorg en Archeologie van de gemeente Dordrecht.


Het Dak van de Hemel. Kerken in Dordrecht gefotografeerd door Misha de Ridder is van 10 september tot en met 2 oktober 2005 te bezichtigen in de Kunstkerk Dordrecht, aan de Museumstraat 65. Openingstijden: van woensdag tot en met zondag, van 13.00 tot 17.00 uur
Op zaterdag 10 september geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 11 september van 12.00 tot 17.00 uur.
zon, 04 dec 2005Reis terug in de tijd
In ’t Zeepaert kunt u een reis terug in de tijd maken, waarbij niet alleen het gebouw maar ook de bewoners weer tot leven komen. Een levendige audio-tour leidt u door het gebouw langs diverse authentieke objecten. De historische presentatie herinnert aan de sfeer van weleer, verhaalt over de geschiedenis van Dordrecht als handelsplaats aan de rivier, vertelt over het gebouw en de restauratie, maar brengt bovenal de vroegere bewoners weer tot leven. De zorgelijke weduwe van een korenhandelaar, de bedriegende Jan de Carpentier, twee hardwerkende stuwadoors (sjouwers), een stel ruziënde dienstmeiden en de geneugten van de kunstverzamelaar Ketelanus geven een sfeerbeeld van het vroegere Zeepaert. Geluidsfragmenten uit de stad, flarden van gesprekken, projecties van beelden, bouwhistorische en archeologische objecten brengen de geschiedenis dichtbij de bezoeker.


’t Zeepaert, Wijnstraat 113, is vanaf 12 september beschikbaar voor vergaderingen en bijeenkomsten (alleen te huren via servicebalie gemeente dordrecht tel: (078) 639 60 09. Met ingang van zondag 2 oktober is de reis door de tijd in 't Zeepaert voor het eerst te maken voor iedereen, tijdens Kunstrondje Dordt. Daarna iedere eerste zondag van de maand geopend, van 12.00 uur tot 17.00 uur tijdens het Kunstrondje Dordt.
 
     

  Navigatie