DordrechtProvincie     Zuid-Holland  
Gemeente   Dordrecht  
  

Damclub Dordrecht

 
 
Damclub Dordrecht

Dordrecht

WebSite http://www.dcdordrecht.nl (1443x bekeken)

DC Dordrecht is een actieve en ambitieuze damclub die op 1 juli 2002 is ontstaan uit een fusie tussen D.D.V. (Dordtse Damvereniging, opgericht in 1914) en E.D.D.V. (Eerste Dubbeldamse Damvereniging, opgericht in 1935).

Met ongeveer 60 leden zijn wij de grootste damclub in het Drechtstedengebied. Naast deze website beschikken wij over een fraai gratis clubblad genaamd “Dordts Damnieuws”, dat eens per 2 maanden verschijnt met nieuws over de club, wedstrijdverslagen, partijanalyses en andere wetenswaardigheden.

Wij spelen met vier teams in de clubcompetitie waarvan twee nationaal (KNDB competitie) en twee provinciaal (ZHZ competitie). Deze wedstrijden vinden jaarlijks plaats in de periode september t/m februari.

Nationaal speelt DC Dordrecht 1 in de hoofdklasse KNDB, de op één na hoogste afdeling in Nederland, en DC Dordrecht 2 in de 2e klasse KNDB. In de provinciale competitie van Zuid-Holland-Zuid waren wij in het seizoen 2003/2004 zeer succesvol want beide teams wisten het kampioenschap te behalen, DC Dordrecht 1 van de hoofdklasse en DC Dordrecht 2 van de 2e klasse, met als gevolg promotie naar de 1e klasse.

Bovendien spelen wij jaarlijks met 4 teams (viertallen) mee om de ZHZ beker en, bij winst, om de KNDB beker. Zowel in 2003 als in 2004 wist het 1e team van DC Dordrecht de ZHZ beker te veroveren.

Jaarlijks, op de 1e zaterdag in juli, organiseren wij een damdag onder de naam “Open Sneldamkampioenschap van Dordrecht”, met deelnemers uit het hele land.

Sinds 1 januari 2004 heeft onze club een jeugdafdeling en hebben zich binnen korte tijd reeds 23 nieuwe jeugdleden, waarvan 5 pupillen en 18 welpen, bij onze club aangemeld. Bovendien hopen wij met medewerking van de Dordtse basisscholen in 2004 voor de 1e keer het “Schooldamkampioenschap van Dordrecht” te kunnen organiseren.

Akties
Link bewaren | Stuur beheerder een bericht | Plaats in vuilnisbak
   
     

  Navigatie